Ако ви е грижа за хората колкото и нас, значи сте дошли на правилното място.

Да съхраним Социалната чайна

Социалната чайна е място, в което младежи без родители или от трудна семейна среда започват първа работа и получават дългосрочна менторска подкрепа.

Чайната се намира в сърцето на Варна и функционира като ресторант, културен център и място за събития вече 5 години. Освен като място за по-големите Чайната е и възможност за по-малките да получат помощ с домашните си от нашите доброволци, да намерят средства за уроци по български и математика, да получат подкрепа за шофьорски курс или професионално образование.

Чайната е много повече от ресторант. До момента сме помогнали на над 70 младежи да започнат работа и на стотици деца в риск да получат навременна подкрепа.

От 2014-та до Чайната е получила множество награди за социалната си дейност - финалист в конкурса на Reach for Change, награда на Глобалния предприемачески мониторинг за социално предприятие, награда на Президента за доброволческа инициатива, годишна награда на Министерство на труда и социалната политика за социална иновация и много други.

От март миналата година Чайната е в тежко финансово състояние,

както почти всяко друго малко заведение.
Все се шегуваме, че ние не наемаме хора за да продават чай, а продаваме чай, за да наемаме хора, и през миналата година тази шега става все по-реална. С изострянето на икономическата криза и социалната изолация заради пандемията има все по-голяма нужда от работно място за младежите, с които работим и в момента в Чайната работят над 20 души, 13 от които са от центрове за настаняване от семеен тип или предизвикателна семейна среда. Никога не сме имали толкова голям екип и толкова огромни финансови затруднения.

За това се обръщаме към всички вас- с молба за подкрепа, за да продължим да правим това, което правим.
Вече 12 месеца денонощно пишем проекти, опитваме да се адаптираме към все-променящите се мерки, да управляваме кухнята, така че да няма хвърлена храна заради неочаквано затваряне, да няма освободени хора, които току що сме обучили и искаме да задържим всички, но става все по-трудно.

Направете дарение

Други начини да подпомогнете кампанията
Споделете

Заедно можем много повече, заедно подкрепяме по-силно.

Превод

Можете да направите дарение и чрез банков превод.

Фондация "Майко Мила"

Банкова сметка:
BG48FINV91501017503751
Първа Инвестиционна Банка

Основание:
В подкрепа на Социалната Чайна

Patreon

Станете наш месечен дарител в платформата Patreon с избрана от вас сума

Become a patron

www.patreon.com/thesocialteahouse